Bloemengroep

De Pelgrimskerk heeft een actieve Bloemengroep.
Op zondagen in Kerst- en Paastijd en op anderszins bijzondere zondagen wordt een liturgisch bloemstuk gemaakt.
De groep heeft ook een stiltetuin aangelegd. 

Mw. C. (Cocky) Kamerman-Gijzenberg,
hcbrkamerman[@]yahoo.com

Symbolische Bloemengroep
van de Pelgrimskerk in Badhoevedorp
klik op: Stiltetuin

 
Lees meer 

9 juni - twintig jaar Stiltetuin

9 JUNI 2024: Twintigjarig bestaan Symbolische Stiltetuin

Wat gaat de tijd toch snel. De kerktuin bestaat twintig jaar. Op 9 juni 2024, na de kerkdienst, heeft de bloemengroep met vele kerkgangers dit feit herdacht.

Ruim twintig jaar geleden hadden we het idee om achter de tuin een symbolische-stiltetuin te realiseren. In 2002 was de Floriade in de Haarlemmermeer en in 2003 werd de Polderbaan geopend. Hierdoor kon de begraafplaats hoek Vijfhuizerweg-Hoofdweg slechts enkel nog gebruikt worden voor bij-begraven. We mochten de urnenmuur van de Floriade weghalen en hebben deze opnieuw opgebouwd in de nieuw te realiseren tuin achter de kerk. Sinds het allereerste begin hebben we naambordjes gemaakt (later werden het spiegeltjes) van de  overledenen en opgehangen in de muur. Nabestaanden hadden nu ook dicht bij huis een plek om te gedenken en herdenken. Velen wisten deze urnenmuur te vinden en plaatsten soms een kaarsje, een mooie steen of een bloemetje. Alle bordjes en spiegeltjes zijn bewaard en bevinden zich in potten achter in de tuin.

De tuin zelf is verbeeld in drie perken: geloof (witte perk), hoop (blauwe perk) en liefde (rode perk), te midden van het doopvont uit de Immanuelkerk. En ook hier komen mensen graag om te midden van de drukte zomaar een plaats te hebben voor rust en bezinning.

Twintig jaar is inmiddels deze tuin achter de kerk er en, zo scherven wij, 'natuurlijk willen we dat met u/jullie allen vieren'. Dat gbeurde dus op 9 juni na de kerkdienst met een heerlijke tractatie en een leuk programma.

Hartelijke groet van de bloemengroep.
Cockie, Ina, Alida en Caroline

Zie voor een verslag van de hand van Inge Alberts: Bloemengroep - 9 juni verslag Inge Alberts

 
Lees meer