Expositie Anita Meijer


 Even voorstellen: ANITA MEIJER
Zolang ik mij kan herinneren, houd ik van tekenen! Er zijn veel jaren geweest, waarin ik allerlei cursussen op het gebied van schilderen, grafische technieken en keramiek heb gevolgd. Geruime tijd ben ik nu lid van Tintoretto, een schilder vereniging, die naast verschillende technieken ook de mogelijkheid heeft om portretten te maken.
Alle kunstuitingen geven mij een ontspannen gevoel. Tijdens het werk zit ik in het NU en vergeet de bezigheden van alledag. Het is voor mij een zoektocht, waar ik blij van word.
Momenteel werk ik veel met acryl, aquarel, conté en houtskool. Verder heb ik etsen, zeefdruk en keramiek met veel plezier toegepast.
Meestal werk ik realistisch en worden de vormen soms vereenvoudigd door de hoofdlijnen te accentueren.
Naast verschillende, wisselende tentoonstellingen in het land gaf ik workshops.
Dat er nu in mijn voormalige woonplaats een tentoonstelling komt vind ik heel bijzonder!
  De expositie ’Strand & zee’ van Anita is zondags
  van 23 juni t/m 22 september
  Na afloop van de kerkdienst tussen 11.00-12.00 uur te bezoeken.
  En op afspraak?
  
  Stuur Bep Dekker een mailtje: 
bjtdekker@hotmail.com De vitrinekasten zijn ingericht met keramiek en schelpen.
 We vragen kinderen een paar van hun mooiste schelpen in de vitrinekast te exposeren.
                  Zet je naam achterop de schelp.


Namens KINK, Bep Dekker.

zie voor meer foto's 
 
Lees meer 

Kunst in de Kerk


Mw. G. (Greet) Boersma-de Groot
greetboersma48[@]gmail.com
Mw. I. (Inger) Albers
Mw. B. (Bep) Dekker-Bakker
Mw. M. (Joke) van Iperen-Berveling
Mw. C. (Cocky) Kamerman-Gijzenberg

Dhr. P. (Peter) Roodenburg


KinK

Vanaf 2018 is in de Pelgrimskerk een groepje gemeenteleden actief bezig met het organiseren van kunstexposities in de ontmoetingsruimte van de kerk.
Eind vorige eeuw nam in het kader van liturgische vernieuwing de aandacht voor de kerkgebouwen en de inrichting daarvan toe. Kunstenaars kregen ruimte om schilderingen, ramen, kleden en soms een beeld te vervaardigen, en kunstwerken gingen een rol spelen in dienst en preek.
De Pelgrimskerk werd met het samengaan van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk Badhoevedorp-Lijnden verbouwd: de preekstoel werd vervangen door een litugisch centrum en de kerkzaal werd vernieuwd; er kwam een stiltecentrum waarin prachtige glas-in-lood ramen werden geplaatst afkomstig uit de Rooms-Kathoeliek Kerk "Regina Caeli' (Koningin des Hemels) te Beverwijk. die in 1995 is gesloten en afgebroken.
Ook in de diensten zelf is veel meer aandacht gekomen voor het beeld, mede mogelijk gemaakt door het gebruik van een beamer. Woord, muziek en beeld trekken zo samen op in de liturgie, waardoor de mens in zijn geheel wordt aangesproken.

De werkgroep KinK organiseert een paar keer per jaar een kunsttentoonstelling soms ook van kunstenaars uit het dorp. Een enkele keer komt de kunstenaar iets vertellen over zijn/haar kunstwerken. Ook gemeenteleden tonen soms hun kunstverzameling mede dankzij een vitrinekast.
 
 

De werkgroep is enthousiast bezig en heeft al weer veel plannen voor 2024 en 25. Maar ideeën vanuit de gemeente voor een mooie  kunstexpositie of voor een interessante of leuke verzameling in de vitrinekast zijn van harte welkom! 
  

zie ook Media Fotoalbum https://www.pelgrimskerk.org/fotoalbum

zie voor Maria-ramen https://www.pelgrimskerk.org/maria_ramen/


 

 

 

 
 

Maria ramen

Lees meer