Pelgrimskerk - geschiedenis

De kerk is gebouwd in 1934/35 als Badhoevekerk. - zie Fotoalbum - Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
Maar toen het hele dorp Badhoevedorp ging heten werd de kerk gewoon Gereformeerde kerk genoemd.
Vanaf 1 januari 1989 werd de naam Havikstraatkerk en werd de kerk van de Federatie van de SOW-gemeente Badhoevedorp-Lijnden verbouwd.
En sedert eind maart 1989 werd de naam, als gevolg van een uitgeschreven prijsvraag, Pelgrimskerk. Men vond deze naam geschikt passen bij het wijk- en jongerencentrum van de Gereformeerde kerk in de Roerdompstraat. Dat centrum heet Karavanserai.
De Federatieraad van de SOW-gemeente Badhoevedorp-Lijnden besloot de Immanuelkerk af te stoten en de Gereformeerde kerk - Pelgrimskerk aan de Havikstraat te verbouwen tot PKN-kerk.
Op 28 november 1993 is de laatste dienst gehouden in de Immanuelkerk.
De Pelgrimskerk is gerenoveerd en verbouwd na 1993.


zie vervolg - tekst afkomstig van www.reliwiki.nl
https://reliwiki.nl/index.php/Badhoevedorp,_Havikstraat_5_-_Pelgrimskerk
 
Lees meer 

Geschiedenis De Tweede Steen


Ineke Mebius heeft in 2002 een historie geschreven van het protestantse en oecumenische kerkelijk leven in Badhoeedorp- Lijnden

u kunt het lezen via de link: De Tweede Steen
 

Lees meer 

Predikanten Hervormd

Een van de twee voorgangers van de Badhoevedorpse Protestantse Gemeenschap is de Nederduitsch Hervormde Gemeente te Haarlemmermeer opgericht 20 juni 1857 (zie https://www.dominees.nl/search.php?srt=g&id=11306).
Deze Hervormde Gemeente (met het centrum in Hoofddorp) kende een aantal afdelingen. De afdelingen Badhoevedorp, Lijnden en Nieuwe Meer vormden tezamen in 1944 de zelfstandige gemeente Badhoevedorp/Lijnden. De Hervormde Gemeente Badhoevdorp/Lijnden werd in 1961 opgesplitst in twee zelfstandige gemeenten: Badhoevedorp en Lijnden. In 1969 werden deze twee gemeenten samengevoegd tot één Hervormde Gemeente Badhoevdorp/Lijnden met twee predikantsplaatsen.

zie https://www.pelgrimskerk.org/predikanten_1/

 
Lees meer 

Predikanten Gereformeerd

De andere voorganger is de Gereformeerde Kerk van Badhoevedorp  ('aan de Sloterweg' 1888).

Voorganger van de Gereformeerde Kerk was de in 1856 gestichte Christelijk Afgescheiden Gemeente Haarlemmermeer (vanaf 1864 met een kerk te Rijk). In 1892 is deze opgegaan in de vereniging van kerken uit Afscheiding (1834) en Doleantie (1886).  

zie https://www.pelgrimskerk.org/predikanten_2/
en zie vooral: FINAL.PDF (pelgrimskerk.org) pag 24vv
 
Lees meer