Pelgrimskerk - naamgeving

De kerk is gebouwd in 1934/35 als Badhoevekerk. - zie Fotoalbum - Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
Maar toen het hele dorp Badhoevedorp ging heten werd de kerk gewoon Gereformeerde kerk genoemd.
Vanaf 1 januari 1989 werd de naam Havikstraatkerk en werd de kerk van de Federatie van de SOW-gemeente Badhoevedorp-Lijnden verbouwd.
En sedert eind maart 1989 werd de naam, als gevolg van een uitgeschreven prijsvraag, Pelgrimskerk. Men vond deze naam geschikt passen bij het wijk- en jongerencentrum van de Gereformeerde kerk in de Roerdompstraat. Dat centrum heet Karavanserai.
De Federatieraad van de SOW-gemeente Badhoevedorp-Lijnden besloot de Immanuelkerk af te stoten en de Gereformeerde kerk - Pelgrimskerk aan de Havikstraat te verbouwen tot PKN-kerk.
Op 28 november 1993 is de laatste dienst gehouden in de Immanuelkerk.
De Pelgrimskerk is gerenoveerd en verbouwd na 1993.