Lia en Theo Kooij koninklijk onderscheiden


Burgemeester Marianne Schuurmans heeft op 26 april 2023 namens de koning aan Theo en Lia Kooy een koninklijke onderscheiding uitgereikt. “Ik geloof dat ik wel kan stellen dat jullie een geolied team zijn,” zo begon Schuurmans haar speech voor Theo en Lia. Zij vormden jarenlang een onderwijsteam. Lia was verder zeer actief binnen de protestantse gemeenschap en verrichtte hier allerhande werkzaamheden. Theo was druk als kerkorganist en koorbegeleider. Samen organiseerden zij de muzikale uitvoeringen in de Pelgrimskerk. Samen zetten ze zich ook al meer dan vijftig jaar als terreinbeheerder in voor Stichting Goedkamp. Een stichting die stadsbewoners laat kennis maken met de natuur in Nederland.

uit: 
https://www.rodi.nl/haarlemmermeer/nieuws/340398/ook-lintjes-opgespeld-in-badhoevedorp-zwanenburg-en-halfweg
 

24 juni Choral Evensong Sloterkerk

Zaterdagmiddag 24 juni vindt in de Sloterkerk, van 17.00-18.00 uur, een choral evensong plaats.
Het Sloten Evensong Choir zingt onder leiding van Nancy Latour liederen van o.a. Purcell, Ayleward, Wesley, Blow Somervell en Malotte.
Liturg is Hilda Akkerman-de Haan; toegang is gratis. Van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten in plaatselijke restaurants. Meer informatie via e-mail: jbaars57.jb@gmail.com. Joke Baars.


 

Ragaz - In Gods Naam

Theatervoorstelling  te boeken

Bastiaan Ragas (1971) werd enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met ds. Ad van Nieuwpoort heeft hij zich verder verdiept in de context van deze verhalen. Hij ziet dat veel van zijn generatiegenoten er onbekend mee zijn of ze hebben afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Ragas ervan overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd. 

In een avondvullende voorstelling gaat Ragas kriskras door de Bijbel en licht er bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de evangeliën, zingt uit de psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken. Een mede-acteur neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd.' Een instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.
https://protestantsekerk.nl/nieuws/theatervoorstelling-over-de-bijbel-door-bastiaan-ragas/