KAMPEERWEEKEND KINDERDIENST

Op dag 1 vertrokken we, uitgezwaaid door Henriet en Bert, vanuit de kerk en hebben we eerst de tenten opgezet; een voor de meisjes, twee voor de jongens en een voor de leiding. Daarna eerst een duik (of met zwembandjes pootjebaden) in het meertje vlakbij.
Toen volgde een speurtocht, de oudsten zonder leiding en de jongsten met. Groepje 2 liep een beetje verkeerd, gelukkig was groepje 1 bereid hen weer op weg te helpen.

Jona in de walvis was het thema van het weekend. Het verhaal werd voorgelezen en in het Zweeds renspel moesten vragen beantwoord worden door een duo van een ouder en een jonger kind. Dominee Bert kwam gezellig mee barbecueën en deed 's avonds een dienst met ons. De jongste kinderen hebben Jona in de vis getekend, een groepje heeft een gebed gemaakt en een groepje heeft geoefend om het verhaal uit te beelden. Op een bootje werd de storm op zee nagedaan, waarna wel 3 kinderen Jona wilden zijn om uit het bootje geJonast te worden. In de buik van de vis, onder een deken, deden andere kinderen het gebed.
Na het dierengeluidenspel met o.a. Joehoe de Uil, gingen de jongste kinderen slapen en de oudste kinderen deden nog een spel in het donker, leuk met de zaklampen.

De volgende dag was het erg warm. Een groep kinderen heeft een tocht met de kano gedaan en de anderen hebben dikke pret gehad rond het meer.
In de auto's terug zijn veel kinderen in slaap gevallen, moe en tevreden. 
terug