Geesje Kreike exposeert

Mijn Scheppingsverhaal

Expositie Geesje Kreike

Geesje aan het woord:
Wat ben ik (Geesje, 0.02.1945)
blij dat Mijn Scheppingsverhaal weer eens getoond mag worden in een kerk. De eerste keer was dat in de Amstelveense Pauluskerk in februari 1998.

Het schilderen, in verschillend materiaal, is voor mij een manier om me te uiten. Ik moet ervoor in de stemming zijn, want zo maar gaan zitten en zeggen….ik ga schilderen….is geen optie. Ik werk een idee eerst helemaal in gedachten uit, denk erover, droom erover en doe er onderzoek naar en begin dan te schilderen. Onderwerpen die regelmatig voorkomen zijn dieren, zoals olifanten, vogels, de kat van de buren, een uiltje gevonden in Frankrijk op een camping, enz.

Ik probeer evenwicht en harmonie in mijn werk te brengen. De voorgrond staat via ronde bogen en cirkels in verbinding met de achtergrond, er is geen perspectief, de kleuren bepalen de diepte in het werk. Mijn stijl heb ik ‘’Rondisme’’ genoemd. De ronde vormen ontstaan eigenlijk vanzelf, die zie ik overal om mij heen. Het zijn deze vormen die mijn werk bijzonder maken. Ze verbinden alle onderwerpen op een heel aparte manier.

De zeven schilderijen va Geesje hangen van vrijdag 22 maart tot Pinksteren in de Ontmoetingsruimte van de Pelgrimskerk.

Drie  prachtige andere schilderijen van haar hand te weten Antartica, Brazilië en Kenya hangen in deze periode elders in de kerk. Het ‘Rondisme’ van het scheppingsverhaal is hier wat richting ‘Kubisme’ gegaan.

Namens de werkgroep Kunst in de Kerk
Peter Roodenburg

--------------------------------------------------------------------------
Antiek speelgoed
Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn! (Loesje)

In de vitrinekasten in onze kerkgang treft u een verzameling antiek speelgoed aan.
Tevens doen wij een oproep aan verzamelaars binnen onze gemeente om in de komende tijd hun verzameling een keer te exposeren in onze vitrinekasten. Wij horen graag van u. Greet Boersma.