Beeldententoonstelling Nynke Boorsma

Expositie Nynke Boorsma

Vanaf eind april tot midden juni 2024 is het
ooie beeldhouwwerk van Nynke Boorsma uit Aerdenhout te zien in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp.
Naast haar werkzame leven als tolkvertaler Frans is Nynke een groot deel van haar leven al bezig met kunst. Zelf vertelt ze het volgende hierover:

Van mijn 18e tot mijn 21e jaar  heb ik op de Vrije Academie in Den Haag doorgebracht. Eerst op de afdeling portret- en modeltekenen, maar al gauw op de beeldhouw afdeling waar ik mij veel meer op mijn plaats voelde. Daar heb ik leren omgaan met materialen zoals klei, was en gips en daar heb ik mij verschillende technieken eigen gemaakt waaronder het zelf afgieten.
Later heb ik gewerkt bij Wim Jonker in Haarlem waar ik vooral koppen heb gemaakt naar model. Met keramiek ben ik vertrouwd geraakt bij Judith de Vries die mij heeft leren omgaan met pigmenten. Daar heb ik o.a. de landschappen en het bord met de kraanvogels gemaakt die op deze expositie te zien zijn. Het hakken in steen ben ik gaan doen bij Esther Velzeboer.
Van de materialen waar ik nu mee werk vind ik vooral seleniet en albast aantrekkelijk omdat die materialen licht doorlatend zijn waardoor ze meer gaan leven.
Ik begon met figuratief werk, maar nu vind ik abstracte vormen boeiender. Als je goed kijkt zie je in elke steen al een vorm die je kunt perfectioneren. Polijsten is een belangrijk deel van het maakproces en vraagt veel geduld maar is ook een uitermate rustgevend ritueel.
Mijn grote voorbeelden zijn Henri Moore en Barbara Hepworth. En ik ga naar exposities om inspiratie op te doen, zoals Beelden aan Zee in Scheveningen.

De Pelgrimskerk is geopend op zondagmorgen van 11 uur tot 12 uur. Mocht u op een andere dag de expositie willen bezoeken dan kan dit in overleg met greetboersma48@gmail.com

zie voor meer foto's in fotoalbum Fotoalbum - Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)