‘SAMEN OP TREKTOCHT LANGS ONGEDACHTE WEGEN’

Het is fijn, dat meerdere gemeenteleden het enthousiasme hebben opgebracht om de formulieren in te vullen. Iedereen had bijna alle antwoorden goed op de vragen. Hannie van Driel was de beste.
De antwoorden zijn:
1. Drie keer (Genesis 8:6-12)
2. Ram (Genesis 22:13)
3. Om Jozef te zien (Genesis 46:1)
4. Tien plagen, de laatste: alle eerstgeborenen werden gedood (Exodus 12:29)
5. In het kadaver van een leeuw (Rechters 14:9)
6. Hij toont een reep van de mantel van Saul (1 Samuel 24:12)
7. De wijsheid van Salomo (1 Koningen 10:6)
8. Er wordt voor hem een kamer ingericht op het dak van het huis (2 Koningen 4:10)
9. Hij moet de kruik stuk slaan (Jeremia 19:10)
10. Gabriel (Daniel 8:16)
11. Een worm vreet de boom aan, waardoor de boom dood gaat (Jona 4:7)
12. Op de weg van Jerusalem naar Jericho (Lucas 10:30)
13. Het veulen werd nog niet eerder bereden (o.a. Lucas 19:30)
14. Hij lijdt schipbreuk (Handelingen 27:41)
15. Zeven sterren (Openbaring 1:16).

Ook hebben we mooie reisverhalen gelezen. Kick Koldewijn vertelt, hoe hij een ongedachte reis heeft gemaakt om uiteindelijk te worden zoals we hem kennen. Zijn bijdrage: “Ongedachte reizen…
Achttien jaar was ik, toen reizen onderdeel werd van mijn eerste baan in de maatschappij. Als radio-officier bij de grote handelsvaart was ik maanden van huis en ontmoette ik vele mensen aan boord en in de landen, die we op de wereld aandeden. Vaak waren we weken op de oceanen van deze wereld onderweg naar verre bestemmingen. Nooit zal ik die avond vergeten, even over de evenaar op het zuidelijk halfrond, toen de passaatwind was gaan liggen bij een onbewolkte hemel. De sterrenpracht was imponerend en als je omhoog keek, kwam er zoveel licht naar beneden, dat je er bij kon lezen. Niet voor te stellen. Ik weet nog wel, dat ik naar het schavotje ben gegaan, het dek boven de brug waar het standaard kompas stond en de kist met de signaalvlaggen. Omhoog kijkend voelde ik mij kleiner en kleiner worden. Gefascineerd door wat erop mij afkwam, had ik een kosmische ervaring van een onbeschrijfelijke eenheid. Als puber had ik alles wat ik aan godsdienstige opvoeding had genoten, overboord gegooid…kon niet waar zijn. Die ervaring van toen bleek het begin van een zoektocht te zijn naar wat ver boven mensen uitstijgt en onmogelijk door hen kon zijn bedacht. Kick Koldewijn”.

Zoals beloofd krijgen Hannie en Kick een attentie. Wij willen iedereen bedanken voor het meedoen!
Bep Dekker en Epie Boven.

 
terug