donderdag 21 september 2023

21 september film Nadav's vrede

Datum: 
 donderdag 21 september 2023
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pelgrimskerk

STARTWEEK & VREDESWEEK Filmavond: Nadav’s vrede.
Donderdag 21 september - aanvang 20.00 uur - nodigt de Raad van Kerken Badhoevedorp-Lijnden u uit voor een filmavond in de Pelgrimskerk in het kader van de Vredesweek.
Begin deze eeuw werd deze documentaire gemaakt met een nog steeds een hoge actualiteitswaarde. Een film die zeker tot gesprek zal leiden…
Nadat hij voor zijn ogen een bus met schoolkinderen heeft zien ontploffen komt Nadav (12 jaar, Israëlisch) tot de conclusie dat volwassenen geen vrede zullen brengen. Om vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen zal hij zelf iets moeten ondernemen. Toegerust met een behoorlijke dosis naïviteit en ambitie gaat hij aan de slag. Nadav is ervan overtuigd dat vrede alleen kan worden bereikt door Israëlische en Palestijnse kinderen met elkaar in contact te brengen en zo door dialoog begrip te kweken voor elkaar. Samen met drie medescholieren richt hij een vredesbeweging op voor en van kinderen: “Peace for the future”. Zo komt hij in contact met een Palestijnse groep kinderen onder leiding van Mai, een dertienjarig meisje met dezelfde dromen als Nadav: vrede tussen Israëli's en Palestijnen. De documentaire volgt gedurende twee jaar het politieke avontuur van Nadav, Mai en hun vrienden uit Jeruzalem. Nadav's vrede laat daarnaast de persoonlijke ontwikkeling zien van de hoofdpersoon in deze turbulente periode.
De film toont de Israëlisch-Palestijnse problematiek vanuit een nieuw perspectief, namelijk dat van een kind. Raad van Kerken, Paul Boersma.

terug