vrijdag 1 maart 2024

1 maart - Wereldgebedsdag

Datum: 
 vrijdag 1 maart 2024

1 maart 2024 Wereld Gebedsdag

Vrijdag, 1 maart 2024 , is het weer wereldgebedsdag. Over de hele wereld bidden dan mensen om vrede in een viering die is voorbereid door een internationale groep die daarvoor is aangewezen. De afgelopen jaren hebben we daar ook in Badhoevedorp aan mee gedaan.

Net als in zovele gemeenten wordt het organiseren van een viering en het vinden van actieve leden voor bestuur en comite’s steeds moeilijker. Het landelijk bestuur stopt daarom in 2025. Wel zal de website van het internationale kantoor blijven bestaan en informatie bieden over thema en land bieden.

Dit jaar is de viering voorbereid door een groep Palestijnse christenen. Dat  is vijf jaar geleden al afgesproken. Het thema : ‘ Ik smeek u , verdraag elkaar in liefde’ is meer dan ooit juist in het Midden-Oosten actueel. De Palestijnse Christenen vormen maar twee procent van de bevolking en vormen dus een hele kleine minderheid. Zij vragen om ons gebed, steun en erkenning. (zie ook gebed op de openingspagina van deze website.) 
 
Vanaf 1 maart staat op de  website  www.wereldgebedsdag.nl een link om online de viering te beluisteren en bekijken. Zo kunt u thuis toch meedoen aan de internationale Wereldgebedsdag.

Namens de Raad van Kerken, Joyce Aalberts
 
 

terug