woensdag 13 maart 2024

13 maart - De waarde van woede met Nico Koning

Datum: 
 woensdag 13 maart 2024
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Hoofddorp De Ark


De Waarde van Woede
13 maart 20.00 uur in de Ark Hoofddorp Muiderbos 36

Waar komt al die woede vandaan? Is woede slecht? ‘Zoek naar de waarde van woede’, zegt filosoof Nico Koning
Woede werd eeuwenlang gezien als wild en onbeschaafd, zelfs als een van de hoofdzonden, maar nu niet meer. Er wordt meer geluisterd naar mensen die boos zijn. En er is nogal wat waar mensen boos om worden, of heftiger: woedend. MeToo, Black lives matter, verzet tegen coronamaatregelingen, slavernijverleden, klimaatdemonstraties, boerenprotesten, Gaza. 
In een indrukwekkende studie De waarde van woede - over opstandigheid en rechtvaardigheid verkent filosoof Nico Koning de woede door de geschiedenis heen: van de Griekse helden en de slavenwoede, en de onderdrukte woede, tot de herleving van de woede vandaag de dag. Uiterst actueel ook, nu woede volop geuit wordt, en zich legitimeert met een beroep op rechtdoen. Sommigen vinden dat we daarin te ver gaan, bijvoorbeeld nu menigeen afgerekend wordt op grensoverschrijdend gedrag.
Als Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer - waarin de Raden van Kerken in de Haarlemmermeer, Amnesty en andere organisaties samenwerken - hebben we hem uitgenodigd. Hij komt op woensdag 13 maart 2024 naar Hoofddorp, de locatie is nog niet definitief (zie pghoofddorp.nl), om 20.00 uur.
Het boek is een uitgave van Damon, ISBN 978 94 6340 296 5 . Het Platform heet iedereen van harte welkom om uw woede te leren plaatsen en er met anderen over te spreken. 
Voor meer informatie: Leo Mesman, Paul Boersma, Rien Wattel via vluchtelingeninhaarlemmermeer@gmail.com

Op zondag 10 maart sprak Nico Beijer op Meerradio met Rien Wattel over de Waarde van Woede
Uitzending gemist 
https://meerradio.nl/radio/afleveringen/meermagazine-10-maart/  en dan op 42.45 tot 51.00. 

 

terug