PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
LAATSTE NIEUWS OVER DE ROUWSUITE: VERHUIZING VAN HET ARCHIEF

Wist u dat ons archief wel 10 kasten + opzetkasten groot is?!
LAATSTE NIEUWS OVER DE ROUWSUITE: VERHUIZING VAN HET ARCHIEF

Op zaterdagochtend om 9.00 stipt was het een drukte van jewelste in de ontmoetingsruimte. Veertien mannen zaten er aan een snelle kop koffie.
En na die kop kregen zij instructie wat de bedoeling was: eerst de dozen uit het oude archief op karretjes laden, zodat er ruimte ontstond.


 

Dan de lege kantoorkasten allemaal uit de ruimte en naar de nieuwe ruimte. Het kantelen op de karretjes was niet zo'n probleem. Maar aan het einde van de gang naast de kerkzaal ontstaat de opstopping: de kasten moeten één voor één naar boven (planken en deuren eruit, sjouwen, tillen en dan boven weer in elkaar zetten).Het leek wel een geöliede machine: zonder veel aanwijzingen bleek dat ieder zijn rol opppakte en deed waar hij goed in was, de een met dozen opstapelen, een ander met kasten demonteren, weer een ander met tillen naar boven en boven weer mensen die alles in elkaar zetten. Prima teamwork, mannen!Toen alle kasten boven waren, bleek de ruimte 1 cm (!) te laag. Geen nood; toen de verhuizers even aan de koffie gingen, werden de houten opzetkasten "vakkkundig" verkort, zodat die op de kasten pasten. En toen  met een "ketting" alle dozen (meer dan 120!) naar boven.
 
Onze archivarissen hadden vooraf een keurige plattegrond gemaakt met nummers van de kasten en de dozen. Dat maakt dat alles nu in de nieuwe archiefruimte staat, waar zij de dozen in de komen de weken kunnen uitpakken en......gelijk bekijken wat er allemaal in de kasten moet en wat er misschien wel inmiddels "weg" kan.

Hulde mannen en alvast bedankt voor de verhuizing. En de archivarissen? Hartelijk dank voor de duidelijke aanwijzingen en veel succes bij het herinrichten van ons archief.

En toen het archief klaar was, was de kopieerruimte aan de beurt.
De kopieerapparaten, maar ook alle papiervoorraad en hulpmiddelen moesten van de oude ruimte naar de ruimte achter de jeudgdruimte. Die was vooraf helemaal opgeruimd en dat betekent dat er voldoende ruimte is voor de kopieerploeg.


Nu wel zorgen dat we alle "kerststalspullen", na het op 17 december te hebben gebruikt, ook weer netjes opruimen zodat de kopieerploeg voldoende ruimte overhoudt.

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.