BERICHT VAN DE BLOEMENGROEP

Het getal 8 staat symbool voor een nieuw begin en wordt ook wel gezien als de overgang van wat oud is naar iets nieuws. Het getal acht verwijst ons ook naar de acht dagen van palmzondag tot en met Paasmorgen. En in de 6 weken begeleiden de lezingen uit Lucas (het is nu het Lucas jaar) en de schikkingen ons iedere week op de weg naar hoop, naar een nieuw begin.
Het basis materiaal zijn de 8 flessen bekleed met rietstengels en gevuld met water wat we tussen het riet door zien. Water staat voor nieuw leven en riet voor buigzaamheid, meebewegen.

Deze keer zal er in de stille week op gepaste wijze extra aandacht zijn voor het kruis in de stiltekapel.

We mogen weer van de tuin genieten die zich ontluikt na de winterrust. In het najaar hebben een paar mannen  ons geholpen met het spitten van de tuin en vervolgens hebben we er nog wat bollen in gedaan. Zo kunnen we al weer genieten van de voorjaarsbloeiers zoals de narcissen, tulpen en hyacinthen.

Dankzij een mooie gift van het Meerlandenfonds hebben we een mooie duurzame tuinbank kunnen aanschaffen. In de stiltetuin staan inmiddels heel wat potten met spiegeltjes van de afgelopen jaren. Er is nu een grote pot in de maak, zodat we wat oude potten kunnen verwijderen en de spiegeltjes daarvan bijeen kunnen doen. En tenslotte hebben we nog nieuwe lampjes kunnen aanschaffen voor in de perken. Uitnodigend dus om de tuin eens in te wandelen en vooral ook eens naar de Helleborus(Kerstroos) te kijken die uitbundig bloeit. In de schikking van 17 maart stonden de bloemen van onze eigen Helleborus hierin verwerkt.

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP: MEERWENDE
datum en tijdstip 04-05-2019 om 15.00 uur

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP BIJ HET MONUMENT
datum en tijdstip 04-05-2019 om 19.45 uur

REGIONALE ZANGMIDDAG OP ZATERDAG 11 MEI 2019!
datum en tijdstip 11-05-2019 om 14.30 uur

MATINEE CONCERT SLOTERKERK M.M.V. DAVID SCHLAFFKE