AFSCHEID MOETEN NEMEN IN VREEMDE TIJDEN.

AFSCHEID MOETEN NEMEN IN VREEMDE TIJDEN.
Maar wij hadden zoveel andere dingen te doen deze maand. Veel activiteiten waren in gang gezet om onze dominee het afscheid te bezorgen dat hem toekomt. Alles is stilgelegd door het virus en de terechte angst dat alle mensen, maar in het bijzonder zij die tot de risicogroepen behoren, besmet kunnen worden.

Toch vertrekt onze predikant na negen jaar in onze gemeente te hebben gewerkt met ingang van 1 april aanstaande. Als gemeenschap zullen wij deze situatie moeten accepteren, maar dat doet wel pijn. Het geeft mij nu het gevoel dat hij met stille trom moet vertrekken. Maar gelukkig: niets is minder waar. Onze Bert vertrekt, maar zoals iemand het verwoordde: “wat in een goed vat zit, verzuurt niet”. Met hem is afgesproken zijn vertrek op een later tijdstip te vieren. De bedoeling is dat eind juni te doen. Laten we ervan uitgaan dat wij tegen die tijd op passende wijze alsnog van onze dominee en Will afscheid kunnen nemen.

Bert vertrekt in roerige tijden, maar de start in zijn nieuwe functie in Alkmaar zal de komende periode direct veel van hem vragen. Wij wensen hem daarbij veel sterkte en wijsheid, gesteund door de Heer, die ons heeft geleerd vertrouwen in Hem te hebben en van elkaar te houden.
terug