PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
ZONDAG 27 MAART 2016: PASEN, EN HOE!!!!

De steen is van het graf; het is Pasen!
ZONDAG 27 MAART 2016: PASEN, EN HOE!!!!

Het is zondag geworden. De leerlingen en vrienden van de Here Jezus hebben beroerde dagen achter de rug. Vol van spanning, teleurstelling en verdriet. Wat is er in een paar dagen veel veranderd. Minder dan een week geleden leek het allemaal nog zo geweldig! Wat een feest! De mensen waren dolenthousiast over de Here Jezus. Toen Hij op een ezel naar Jerusalem kwam. En nu nog geen week later is het allemaal zo anders!
De Here Jezus leeft niet eens meer. De held van het volk is als een misdadiger en godslasteraar aan het kruis gestorven. Het is allemaal zo verwarrend. Ze hadden van Jezus zoveel verwacht. Een verwarring die er bij ons soms ook kan zijn. We verwachten veel van God, veel van Christus maar als je naar je eigen leven of de wereld kijkt is er nog zoveel ellende. Waar is God?  Waar is de Here Jezus gebleven van wie ze zoveel verwacht hadden. Hij noemde zichzelf de Christus maar Hij is nu dood.
Toch houden ze veel van Hem. Hij is dan wel dood en ze weten eigenlijk niet wat ze moeten denken. Toch verdiend Hij het om goed verzorgd in het graf te liggen. Daarom zijn er vrouwen op weg om na de rustdag toch nog beter voor Zijn lichaam te zorgen. Maar al doen ze dat uit liefde toch is het zo zwaar en donker. Er is zoveel verdriet. Hoe moet het nu allemaal verder? De eerste dag van deze week is er de gang naar het graf. Er lijkt zo weinig licht en uitzicht in de levens van de leerlingen en vrienden van de Here Jezus. Dan juist op de eerste dag van de nieuwe week komt er een voor hen onverwachte wending. Ineens staat alles op z’n kop als de vrouwen ontdekken dat op deze eerste dag van de week het graf leeg is. Niet leeggeroofd maar de Here Jezus heeft zelf het graf levend verlaten. Juist op de eerste dag. Wat is daarvan de boodschap? De blijde boodschap.
 

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.