WINTERTIJD: IN DE NACHT VAN 28 OP 29 OKTOBER 2017.

Zaterdagnacht 28 oktober 2017: vergeet niet de klok een uur terug te zetten!
WINTERTIJD: IN DE NACHT VAN 28 OP 29 OKTOBER 2017.
Na een lange, mooie zomer wordt het weer vroeg donker, begint het weer eindelijk "winterse trekjes" aan te nemen en zijn we vaak genoodzaakt tot "binnenaktiviteiten" en lijkt het leven voor velen ook minder vrolijk en (letterlijk en figuurlijk) minder zonnig.
Tijd, waarin mensen dikwijls minder vrolijk, minder actief, minder optimistisch lijken te zijn. Vaak hebben zij daar ook aanleiding voor. Tijd dus ook om (nog meer dan in voorjaar, zomer en begin van de herfst) naar elkaar "om te zien".

Maar de wintertijd is er ook een van gezelligheid binnen, licht aan, een goed boek, een goed gesprek, straks weer de december feestdagen.
Ook een tijd dus, die je (met elkaar) gezellig(er) kunt laten zijn. Ook in kerkelijk verband proberen we altijd juist in de wintermaanden meer aktiviteiten te organiseren, zodat we juist ook die tijd aangenaam kunnen doorbrengen.

Hoe dan?
Denk maar eens aan het "eetcafé", het "kerkcafé" en andere leuke, maar ook zinvolle aktiviteiten. Maar ook de wekelijkse kerkdiensten zijn momenten van goed samen zijn. De liturgie, het gesproken woord, de bekende rituelen......en zelfs een goed gesprek onder de koffie na afloop zijn dan goede momenten.
Welkom tijdens de wintertijd, dus!!!