WAAROM KRIJGEN WE ALLEEN “PAPIEREN PREKEN” EN GEEN KERKDIENST VIA TV?

En zij die niet in staat zijn de kerk te bezoeken, dan?
Er is een groep die, tijdelijk of definitief, de kerkdiensten niet (meer) bijwoont. Tot nu toe was dit een klein aantal kerkgenoten, die vaak ook geen digitale middelen hadden/hebben om de kerkdienst “met beeld & geluid” thuis te volgen. We volstonden (vroeger) met de kerktelefoon en sinds een aantal jaren met “kerkdienstgemist”. In de praktijk blijkt dat zelfs dit voor een aantal mede-kerkgenoten al lastig te volgen is.

En in deze crisis zien we voor het eerst dat ook jongere (?) kerkgenoten niet naar de kerk kunnen/mogen komen. Het is dus logisch dat de vraag opkomt.

De wereld verandert; waarom verandert de kerk niet mee?
Steeds vaker zien we dat “jongere ouderen” wel beschikken over de kennis en apparatuur om kerkdiensten, die met beeld en geluid zijn opgenomen, te kijken. Zowel “live” als later (terugkijken). Inderdaad is het dus zéker de moeite waard om te kijken naar deze mogelijkheden, maar…..
We hebben eerder al onderzocht of beeldopnames in onze kerk zinvol én betaalbaar zijn.
Tot nu toe is/was de investering dermate hoog dat we hiervan hebben afgezien. Bovendien: dit soort apparatuur is gebonden aan de ruimte waarin het wordt gebruikt. Onze kerkzaal, dus! En we zijn al een tijd bezig met onderzoek naar de noodzaak én mogelijkheden voor onze kerkelijke ruimte. Het zou daarom onverstandig zijn (geweest) om nu (of kort geleden) aan dit soort ontwikkelingen te denken.