VEERTIG DAGENTIJD EN DE LITURGISCHE BLOEMENGROEP

“Petrus en Andreas waren druk met hun netten. Maar toen kwam Jezus langs. “Kom, volg mij .”Deze twee stoere vissers lieten direct het werk voor wat het was. Ze gingen. Zo eenvoudig is het in de Bijbel om te gaan. Hoe is dat voor ons vandaag?
Tijdens de 40dagentijd zeggen we even eenvoudig: ik ga. We laten het niet bij goede voornemens, maar maken werk van onze plannen. We kijken op als iemand ons roept en we volgen. Of we nu onze tijd willen delen met een naaste dichtbij of ons geld met iemand ver weg. Zet een stap en ga.

Om die beweging vorm te geven hebben we gekozen voor schoenen. Deze schoenen staan symbool voor het gaan op de weg van het leven. En gedurende de 40dagentijd zullen we ze zien verschijnen in verschillende soorten en maten. Veelal is de kleur van de schoenen wit – het wit van het licht, van steeds opnieuw kunnen beginnen, van zuiverheid.

Schoenen aan
om met hem op weg te gaan.
die ons voorgaat naar de ander
ons voorgaat naar leven.

Wij hopen zo 40 dagen op weg te gaan naar Pasen.

PS:
Ook willen we weer even mensen bedanken van wie wij een gift van mochten ontvangen, t.w.: € 50,- van mw .M., € 5,- van mw. B en €15,- van dhr. B. Een ieder heel hartelijk dank hiervoor en het zal heel goed besteed worden.

Een vriendelijke groet van De bloemengroep. Ina Klaasse Bos.

datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN