PINKSTEREN VIEREN MET DE KINDERDIENST IN DE ZON

Op Pinksterochtend hebben de kinderen hun buitenactiviteit gehouden.
We zagen elkaar na lange tijd weer! Elkaar ontmoeten buiten op het grasveld tegenover het kerkgebouw.
Gezellig zittend op het gras in de lentezon. Voor veel ouderen vast een goede herinnering aan al die Pinksterdiensten in een tent en buiten, maar ook aan het Pinksterontbijt achter de kerk.
We begonnen met het Pinksterverhaal. Want wat betekent Pinksteren nu ook alweer?

Daarna moesten de kinderen natuurlijk wel even hun energie kwijt. Maar ook dat gebeurde allemaal met het uitbeelden van wat de kinderen in het Pinksterverhaal hadden gehoord….
Pinkstertikkertje waarbij je als je aangetikt wordt een vuurtje boven je hoofd moest uitbeelden, maakte misschien nog wel duidelijker wat Pinksteren precies inhoudt!
Na nog een paar spellen en limonade gingen we voldaan weer naar huis.

Marieke Jonker en Anja van Andel.