PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE oktober/november MEDITATIE oktober/november

De meesten van ons kunnen zich de werkelijkheid alleen voorstellen, zoals wij die zien en ervaren. Dat diezelfde werkelijkheid door een ander heel anders beleefd en gezien wordt, kunnen velen zich niet voorstellen. Daarmee is de bron van allerlei geschillen gegeven: De vraag of Piet wel of niet zwart kan en mag zijn, of de weggebombardeerde Syriër onderdak wordt gegeven of niet, wij elkaar in onze verscheidenheid accepteren of niet. Aan de ene kant is geen mens hetzelfde, aan de andere kant zijn we allemaal gelijkwaardig. De kerkelijke gemeenschap gaat daar van uit: we worden geaccepteerd zoals we zijn, maar niet gelaten zoals we waren. We veranderen namelijk in onze doorleefde relaties aan elkaar.
 
Zijn er dan geen waarden, normen en regels, die het wat makkelijker voor ons kunnen maken?
Jawel, al moeten we ons ook dan altijd afvragen of de regels nog beantwoorden aan het doel, waar ze voor zijn gegeven. De regel van gastvrijheid bijvoorbeeld. In de Bijbel is dat zelfs min of meer een gebod. Denk maar eens aan Sodom en Gomorra in de geschiedenis van Abraham en Lot (Genesis 19). Vanuit de werkelijkheid van toen gaat het bepaald niet over bepaalde seksuele voorkeuren, maar of er gastvrijheid wordt verleend. In een wereld zonder rechtshandhaving is dat een levensvoorwaarde. Het christendom heeft daar vaak een eigen invulling aan gegeven met alle vreselijke gevolgen van dien. De Bijbel zelf weet wel beter, zie ook Rechters 19: 22 e.v. en Mattheüs 10.
  
Gruwelijk actueel tot op de dag van vandaag. We horen van brandstichting, geweldpleging, discriminatie, vervolging en uitwijzingen. Vreemdelingen worden als criminelen behandeld en opgesloten. Bepaalde politieke partijen maken hen tot zondebokken van de eigen frustraties.
 
Onwetendheid en onkunde vieren hoogtij. In de Bijbel verliezen steden en landen, die geen gastvrijheid verlenen, het eigen bestaansrecht.
Eén wereld of geen wereld.
 

 

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.