PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE: WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN....

MEDITATIE: WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN....

Met mijn gedachten bij deze meditatie zo pas na Pasen en op 4 mei de herdenking van onze doden in oorlogsomstandigheden, moest ik aan dit verhaal denken. Wij kunnen Jezus niet met onze ogen waarnemen. Al zo’n tweeduizend jaar niet meer. Willen we hem ontmoeten dan dienen we dus op zoek te gaan. Wereldwijd leeft hij bij meer dan twee miljard mensen voort en vieren we ieder jaar zijn opstanding. Het christendom is de grootste wereldgodsdienst en groeiende. Een bevestiging voor wat er toen op Paasmorgen is gebeurd? En wat dacht u van de Dodenherdenking? De eerste was al kort na de bevrijding op 9 mei 1945. Dat doen we dus al 73 jaar en het lijkt er zelfs op, of er ieder jaar meer mensen aan meedoen.
 
We hebben het gewoon in ons om op zoek te gaan naar hen, die we niet meer kunnen zien en waarvan we toch geloven, dat ze er bij horen. Om wie ze waren en om wat sommigen van hen voor ons hebben gedaan, waarvoor we hen dankbaar blijven en hen niet willen vergeten. Voorbeelden van trouw en standvastigheid, ondanks alle ellende en aanvechtingen. Velen van hen waren gelovige mensen voor wie het vanzelfsprekend was om degenen, die vervolgd werden, te helpen. Anderen waren anders gemotiveerd, maar deden hetzelfde. Niemand die ik ken, zou daar verschil in willen maken.
 
Wie niet meer wordt gezien, is weg maar blijkbaar niet verdwenen!
 
Christiaan Koldewijn

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.