PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE: SAMENLEVING............

MEDITATIE: SAMENLEVING............

De mens als enige autoriteit, die er toe doet. Zo lijkt het er meer en meer op, dat we in Nederland een toren van Babel (Genesis 11: 1 t/m 9) aan het bouwen zijn. Mensen roepen en schreeuwen vaak alleen nog maar, echt geluisterd wordt er nog maar zelden. Overtuigd van het eigen gelijk zien wij een werkelijkheid, die ons welgevallig is. We worden overvoerd met informatie, maar of we het allemaal verstaan en begrijpen? Dat is een ander hoofdstuk.
 
Wat met de bouw van de toren van Babel gebeurde, gebeurt nog altijd. Mensen worden steeds meer teruggeworpen op zichzelf. Moeten zelf uitmaken, wat ze belangrijk vinden of niet. We noemen dat: de vrijheid van het individu. Op zich is daar niets mis mee, maar veel mensen missen het vermogen, het inzicht en de kennis, om voor zichzelf naam te maken. Het gevolg is frustratie en onbegrip, verwijdering van elkaar...verstrooiing. We spreken elkaars taal niet meer, zeggen we dan. Begrijpen niet meer, waar de ander het over heeft. Ze doen maar in Den Haag en in Brussel…wij zijn het zicht daarop kwijtgeraakt!
 
Zo is de samenleving verdeeld geraakt in een groep, die geleerd heeft kritisch na te denken en te schouwen en zij die dat vermogen missen. Die laatsten lopen achter de mensen aan met de grootste mond en de kort door de bocht gaande oplossingen, totdat ze bemerken dat ze voor de zoveelste keer in het ooitje zijn genomen. Mensen, die gefrustreerd en angstig door het leven gaan, omdat ze er geen grip op hebben. Kunnen zij op begrip rekenen van degenen, die nog overzicht hebben en de consequenties kunnen overzien van wat ze doen?
 
Als we elkaar niet meer verstaan en elkaars belangen dienen, mag onze samenleving die naam dan nog dragen? Wordt het misschien tijd, dat het echt Pinksteren wordt? (Handelingen 2: 6 t/m 8).

Kick Koldewijn

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.