PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE: LENTE.

MEDITATIE: LENTE.

Lente is dan ook vaak bezongen in onze literatuur. Als Gods schepping, als het wonder dat uit die kale winterse grond, als het even meezit, de planten zich in snel tempo ontwikkelen. Schrijvers kunnen er lyrisch van worden. Neem Nicolaas Beets (1814 -1903), gevierd predikant, dichter, schrijver en dan ook nog getrouwd met een vrouw van adel. Schreef als student de Camera Obscura. Later nooit meer zoiets frivools. Hij was er te deftig voor geworden.
 
Maar de natuur bleef Beets altijd boeien. ‘Lente! Balsem in de atmosfeer’ schreef hij 17 mei 1835 als student in zijn dagboek. Hij maakte die dag een eenzame wandeling door de Haarlemmer Hout. ‘Nooit heeft de Hout dieper indruk op mij gemaakt. Ik had het jeugdig groen niet zien worden, en nu alles in het volle blad, dichte lommer. Heerlijke lente! Hoe schoon is in alles de jeugd!, ook in de plantenwereld. Ik ben geheel opgetogen, bidden, danken, mijmeren.’
 
Na zijn zondagse wandeling, gaat Beets naar de kerk, de beroemde dominee Des Amorie van der Hoeven horen ‘over Elia’s wegneming in een onweder (2 Koningen 2). Heerlijk, vooral de greep aan ’t slot.’ Daarna bezoekt de aankomende predikant Beets ‘den waardigen’ dominee Manger. Diepe zuchten over de theologie onzer dagen.’
Inger Albers.
 

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.