MEDIATIE: RUST EN BEZINNING!

Er breekt dus een rustige tijd aan, waarin eenieder kan terugkijken op wat er allemaal dit seizoen gebeurd is, wij ons kunnen opladen en kunnen kijken naar een nieuw seizoen. Een seizoen waarin weer van alles gaat gebeuren.

De komende periode moeten wij dus gebruiken om de accu op te laden, want er wordt veel van ons verwacht. Wat willen wij wel doen en wat willen wij anders gaan doen. Waar gaan wij onze prioriteiten leggen. Hoe gaan wij de dingen aanpakken. Wiens hulp hebben wij daar bij nodig en op wie kunnen wij een beroep doen?

Ook Jezus zocht hulp en steun bij de discipelen om zijn werk en de boodschap die Hij moest verkondigen handen en voeten te geven. Hij had zo weinig tijd om zoveel te vertellen en duidelijk te maken. De rustmomenten die Hem gegeven werden moest Hij dan ook ten volle benutten om zich weer volledig op te laden om verder te kunnen.

Zo ook wij, die in ons werk en in ons geloof veel aan elkaar willen en kunnen geven. Wij moeten de komende maanden ons kunnen opladen om elkaar weer van dienst te kunnen zijn. Mensen mogen en kunnen een beroep op ons doen en als er dan een beroep op ons gedaan wordt moeten wij er klaar voor zijn om elkaar te helpen en te ondersteunen. Dat hoeven wij niet alleen te doen. Wij weten ons gesteund in wat wij doen door de Mens die een voorbeeld voor ons is geweest in doen en laten. In die wetenschap gaan wij ons de komende tijd opladen om elkaar daarna weer volledig tot dienst te kunnen zijn.

Geniet en rust uit met de mensen direct om je heen. Laad de accu op en kom tot rust, want er zullen altijd mensen zijn die een beroep op ons kunnen, willen en mogen doen. Als dat gebeurt, moeten wij er weer voor elkaar willen zijn.

Matinee concert Sloterkerk; Het Stabat Mater van Pergolesi
datum en tijdstip 07-04-2019 om