KAMERKOOR VOCA VIVACI: "BIJ VOORBEELD BACH"

In dit programma laten wij parallellen horen tussen componisten uit verschillende stijlperiodes.
Felix Mendelssohn raakte in de ban van de muziek van Bach die ruim een eeuw in de vergetelheid was geraakt. Hij bracht de Mattheus Passion van de kerk naar de concertzaal en componeerde in de stijl van Bach, maar wel met zijn 19e eeuwse romantische opvatting. We zingen van beide componisten prachtige koorwerken waarbij dit tot uiting komt.

Arvo Pärt, geboren in 1935, liet zich inspireren door Josquin des Prez, een componist van rond het jaar 1500. We zingen van de moderne componist o.a. een sereen “da Pacem Domine”, gebaseerd op oude toonladders die Josquin des Prez gebruikte.
Van deze laatstgenoemde zingen we o.a. “El Grillo, een grappig lied over de krekel.

Voci Vivaci is een bekend kamerkoor dat onder leiding van Peter Ouwerkerk regelmatig concerten geeft in de Haarlemmermeer en omstreken.