JAARLIJKS EEN LEVENDE KERSTSTAL MET BIJBELVERTELLING

Een levensechte kerststal.....zou er ├ęcht een kerstbaby in liggen?
JAARLIJKS EEN LEVENDE KERSTSTAL MET BIJBELVERTELLING
Dit jaar werd de levende kerststal ingericht in verschillende ruimtes binnen de kerk, maar ook buiten, waar we (natuurlijk) ook de ezel vonden.

Ook werd gezongen. "Uit den hoge", maar dan wel vanaf de galerij in de kerkzaal.
En ook de "wijzen" kwamen nattuurlijk. Onbekend is of déze wijzen écht uit het oosten kwamen........

Maar.....iedereen genóóót van het kerstfeest op deze manier. Vol aandacht keek iedereen naar het "spektakel".

Kortom: een fantastisch leuk "festijn", waar de mensen ruim 2000 jaar geleden vast heel jaloers op zouden zijn geweest.
En het kindje Jesus? Wel, die zou natuurlijk wel graag in déze ambiance geboren willen worden!

Laten we dit grote verschil ook maar bedenken als we denken aan de "thuislanden" van de vele vluchtelingen die op dit moment in ons land en in west Europa binnenkomen. Niét, omdat zij ons willen "overdonderen". Maar wél, omdat zij gewoon een veilige plek zoeken. Voor zichzelf, maar vooral vaak ook voor hun kinderen.