IN MEMORIAM LIONEL TAN IN MEMORIAM LIONEL TAN

In de vroege nacht van zaterdag 13 februari, bij het prille begin van een nieuwe dag, overleed Lionel Tan.
Lionel, geboren te Soerabaja 30 september 1927, was samen met Lan, zijn vrouw, vanaf 1966 in Badhoevedorp neergestreken nadat zij op verschillende plaatsen hadden gewoond, als Indonesië, Nigeria en London. Lionel begon het reizen al vroeg.
Voor zijn studietijd in Leiden maakte hij een prachtige bootreis in 1953; het werd een van de reizen van zijn leven. Na te zijn afgestudeerd in Nederlands recht en teruggekeerd ontmoette hij zijn geliefde Lan, en samen werd voor hen de uiteindelijke bestemming Nederland. Het geloof en de kerk was hem lief, en na de verhuizing naar Amstelveen werden zowel de band met de GKIN, de Indonesische kerkgemeenschap door huisbijeenkomsten gevoed alsook met onze Protestantse gemeente hier ter plaatse intens meegeleefd en contact gehouden.
We namen vrijdag afscheid van Lionel met muziek en liederen, begeleid door Lan, en met de tekst van aartsvader Abraham die op weg gaat met een beloftevol woord van de Eeuwige, dat Hij gezegend zou zijn met toekomst. We bidden Lan, hun dochter en schoonzoon Liliane en Pim en de kinderen Elvis en Dinand, en de velen die hem nu missen dat bij het verdriet om de lege plaats die hij achterlaat zij worden getroost door de goedheid van zijn gedachtenis. Moge hij nu rusten van zijn werken in de handen van de Eeuwige Goede.
Bert Griffioen.

Matinee concert Sloterkerk; Het Stabat Mater van Pergolesi