PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
IN MEMORIAM LIONEL TAN IN MEMORIAM LIONEL TAN

In de vroege nacht van zaterdag 13 februari, bij het prille begin van een nieuwe dag, overleed Lionel Tan.
Lionel, geboren te Soerabaja 30 september 1927, was samen met Lan, zijn vrouw, vanaf 1966 in Badhoevedorp neergestreken nadat zij op verschillende plaatsen hadden gewoond, als Indonesië, Nigeria en London. Lionel begon het reizen al vroeg.
Voor zijn studietijd in Leiden maakte hij een prachtige bootreis in 1953; het werd een van de reizen van zijn leven. Na te zijn afgestudeerd in Nederlands recht en teruggekeerd ontmoette hij zijn geliefde Lan, en samen werd voor hen de uiteindelijke bestemming Nederland. Het geloof en de kerk was hem lief, en na de verhuizing naar Amstelveen werden zowel de band met de GKIN, de Indonesische kerkgemeenschap door huisbijeenkomsten gevoed alsook met onze Protestantse gemeente hier ter plaatse intens meegeleefd en contact gehouden.
We namen vrijdag afscheid van Lionel met muziek en liederen, begeleid door Lan, en met de tekst van aartsvader Abraham die op weg gaat met een beloftevol woord van de Eeuwige, dat Hij gezegend zou zijn met toekomst. We bidden Lan, hun dochter en schoonzoon Liliane en Pim en de kinderen Elvis en Dinand, en de velen die hem nu missen dat bij het verdriet om de lege plaats die hij achterlaat zij worden getroost door de goedheid van zijn gedachtenis. Moge hij nu rusten van zijn werken in de handen van de Eeuwige Goede.
Bert Griffioen.

terug
 
 

Matinee concert Sloterkerk; Het Stabat Mater van Pergolesi
datum en tijdstip 07-04-2019 om
meer details

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 16-05-2019 om 17.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.