PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
IN MEMORIAM AARTJE OORTGIESEN-RIJKSE

IN MEMORIAM AARTJE OORTGIESEN-RIJKSE

Lange tijd was ze geregeld op zondag in de kerk te vinden, maar daar nam ze halverwege de jaren negentig wat meer afstand van. Ze was en bleef een religieuze vrouw die kritisch en bewust in het leven stond en haar geloof op haar eigen manier vooral beleefde in het leven en het genieten van de mensen en de natuur. Ze genoot van de kin-deren, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Haar vreugde en verdriet, haar vragen aan het leven en kwesties met God vocht ze liever in haar binnenkamer uit. Contact met degenen van de kerk die haar bezochten bleef ze zeker wel waarderen.
We lazen bij de gedachtenis een klein gedeelte uit de Bergrede , Mattheüs 6, waar Jezus spreekt over de Vader die in het verborgene ziet. Wie in het verborgene bidt, mag weten dat je al voordat je bidt door de Vader gezien bent. Het is niet nodig dat de mensen op de hoeken van de straten je zien bidden. Juist de wederkerigheid en het innerlijk gesprek met God en jezelf en het elkaar blijven bevragen is van belang.
We wensen Albert en Petra, Janique en Niek en hun kinderen en families en allen voor wie Aartje een vriendin was dat haar gedachtenis alle verhalen en herinneringen, en de flonkering van haar ogen hen tot zegen zal zijn en blij-ven.

terug
 
 

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP: MEERWENDE
datum en tijdstip 04-05-2019 om 15.00 uur
meer details

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP BIJ HET MONUMENT
datum en tijdstip 04-05-2019 om 19.45 uur
meer details

REGIONALE ZANGMIDDAG OP ZATERDAG 11 MEI 2019!
datum en tijdstip 11-05-2019 om 14.30 uur
meer details

MATINEE CONCERT SLOTERKERK M.M.V. DAVID SCHLAFFKE
datum en tijdstip 12-05-2019 om 15.00 UUR
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.