DIANA VAN GELDER, ONZE NIEUWE FUNCTIONEEL BEHEERDER VAN LRP

LRP (Leden Registratiesysteem Protestantse Kerk) is de ledenadministratie van onze kerk. Daarin zijn alle gegevens van ons allen opgenomen. Wij krijgen die door via de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) van de (burgerlijke) gemeente.

Zo weten we wie er protestants is met alle basisgegevens, verhuist, of er een kind wordt geboren en dergelijke. Maar ook de vrijwillige bijdragen worden daarin opgenomen en onze begroting en boekhouding. U zult begrijpen dat niet “zomaar” iedereen daarin mag kijken en die informatie mag gebruiken. Daarvoor zijn “bevoegdheden” uitgegeven. Zo is er iemand die de vrijwillige bijdragen inboekt, de boekhouding verzorgt, overzichten maakt voor de pastorale zorg etc.

En daar boven is er iemand die die “bevoegdheden” toekent. Die dus zorgt dat de “bevoegde” precies bij de juiste informatie kan, maar ook niet meer dan dát. En dat noem je een Functioneel Beheerder. Een functie, dus waarbij wij de invuller bijna nooit zien, maar die wel heel belangrijk is om te zorgen dat we allemaal heel zorgvuldig blijven omgaan met onze ledenadministratie en dus…..uw gegevens!