Bijbelverhaal centraal in nieuwe kinderdienstmethode.

Zondag 29 oktober is het Bijbelzondag. In dit Reformatiejaar zullen honderden kerken op Bijbelzondag in een fees-telijke dienst stilstaan bij dat bijzondere boek, onder het thema: ‘Vier je Bijbel’. – zie voor materiaal en informatie: bijbelgenootschap.nl/bijbelzondag.
Digitale Bijbel wereldwijd in opmars.
Wereldwijd wordt de Bijbel steeds vaker digitaal gelezen, blijkt uit cijfers van United Bible Societies. Naast de groei van digitale bijbelverspreiding, groeit ook de wereldwijde bijbelverspreiding in print (in 2016 meer dan 400 miljoen gedrukte bijbels en Bijbelgedeelten). Het NBG verspreidde 280.000 bijbels en 125.000 bijbelmaterialen voor kinderen. Daarnaast werden met steun van het NBG 45.000 mensen bereikt met een luisterbijbel.
Nacht van de Theologie met Freek de Jonge, Leo Blokhuis en het NBG.
Annemiek Schrijver en Tijs van den Brink presenteren 23 september 2017 de zevende editie van de Nacht van de Theologie. Het NBG draagt bij aan het programma. Bijbelwetenschapper Roelien Smit zal worden geïnterviewd over het NBG-onderzoek ‘Bijbelgebruik in Nederland’. Dit jaar is het thema Ieder woelt hier om verandering. Kaarten voor symposium en de ‘Nacht’ zijn te bestellen via www.nachtvandetheologie.nl.
Paul Boersma.

datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur