PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
BIJ DE KERKDIENSTEN IN OKTOBER/NOVEMBER BIJ DE KERKDIENSTEN IN OKTOBER/NOVEMBER

In de dienst van 18 oktober lezen we uit 1 Koningen 21 en Mattheüs 21. Geschillen over onroerend goed, waarbij de enkeling het onderspit delft. Hebzucht, macht en geweld lijken beslissend te zijn voor de uitkomst. Als mensen met alle geweld iets willen hebben, dat niet van hen is, vallen de slachtoffers echter aan beide kanten: Alles wat je een ander aandoet, gaat namelijk nooit buiten jezelf om. Dat gebeurt in het groot tussen landen en volken, maar ook tussen mensen onderling. We horen het zondag 18 oktober, als u - op wat voor een manier dan ook - meedoet. Kick Koldewijn.
Op zondag 25 oktober is er in de Marcuslezing sprake van de blinde man die Jezus roept en hoort en ziet. (Marcus 10, 46-52). Op deze oogstzondag graag van allen hulp om de bakjes met vele handen weer rond te brengen aan degenen voor wie ze bestemd zijn. Zo willen we onze betrokkenheid en groeten geven aan ieder en in de viering zeker ook stilstaan bij ‘vruchten van geloof’.
Op Eeuwigheidszondag, 22 november hebben we in het eerste gedeelte van de dienst de gedachtenis van de namen van allen die ons dit jaar zijn ontvallen door hun overlijden. Waarschijnlijk zullen vele familieleden te gast zijn. Muzikaal zal er meegewerkt worden door het duo ‘Anemoi’, harp en fluit, uit Den Haag. Ik denk dat inmiddels de thematiek van deze viering het begrijpelijk maakt dat pastor Ans Creemer en ik samen de dienst doen; helaas zal Fred van der Louw er niet kunnen zijn wegens zijn aanwezigheid in Heemskerk, zijn andere werkplek, en dat kunnen we natuurlijk ook respecteren! Ook daar aan hen een gezegende gedachtenis gewenst.
Inmiddels is ons vertrouwd geworden dat ook allen naar voren kunnen komen om hun eigen kaars te branden bij een naam die hen ter harte gaat, maar niet hardop is genoemd. Bert Griffioen.
In de ZWO viering op zondag 8 november wordt aandacht gegeven aan onderwijs voor kinderen met speciale behoeften – daarop richt zich namelijk onze steun aan Edukans/Ethiopië. Aan deze dienst zal naar verwachting de Oranje Nassau School meewerken. Omdat ds. Griffioen niet beschikbaar is, zal ik de dienst leiden. Paul Boersma.
 

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.