BIJ DE KERKDIENSTEN IN OKTOBER/NOVEMBER BIJ DE KERKDIENSTEN IN OKTOBER/NOVEMBER
In de dienst van 18 oktober lezen we uit 1 Koningen 21 en Mattheüs 21. Geschillen over onroerend goed, waarbij de enkeling het onderspit delft. Hebzucht, macht en geweld lijken beslissend te zijn voor de uitkomst. Als mensen met alle geweld iets willen hebben, dat niet van hen is, vallen de slachtoffers echter aan beide kanten: Alles wat je een ander aandoet, gaat namelijk nooit buiten jezelf om. Dat gebeurt in het groot tussen landen en volken, maar ook tussen mensen onderling. We horen het zondag 18 oktober, als u - op wat voor een manier dan ook - meedoet. Kick Koldewijn.
Op zondag 25 oktober is er in de Marcuslezing sprake van de blinde man die Jezus roept en hoort en ziet. (Marcus 10, 46-52). Op deze oogstzondag graag van allen hulp om de bakjes met vele handen weer rond te brengen aan degenen voor wie ze bestemd zijn. Zo willen we onze betrokkenheid en groeten geven aan ieder en in de viering zeker ook stilstaan bij ‘vruchten van geloof’.
Op Eeuwigheidszondag, 22 november hebben we in het eerste gedeelte van de dienst de gedachtenis van de namen van allen die ons dit jaar zijn ontvallen door hun overlijden. Waarschijnlijk zullen vele familieleden te gast zijn. Muzikaal zal er meegewerkt worden door het duo ‘Anemoi’, harp en fluit, uit Den Haag. Ik denk dat inmiddels de thematiek van deze viering het begrijpelijk maakt dat pastor Ans Creemer en ik samen de dienst doen; helaas zal Fred van der Louw er niet kunnen zijn wegens zijn aanwezigheid in Heemskerk, zijn andere werkplek, en dat kunnen we natuurlijk ook respecteren! Ook daar aan hen een gezegende gedachtenis gewenst.
Inmiddels is ons vertrouwd geworden dat ook allen naar voren kunnen komen om hun eigen kaars te branden bij een naam die hen ter harte gaat, maar niet hardop is genoemd. Bert Griffioen.
In de ZWO viering op zondag 8 november wordt aandacht gegeven aan onderwijs voor kinderen met speciale behoeften – daarop richt zich namelijk onze steun aan Edukans/Ethiopië. Aan deze dienst zal naar verwachting de Oranje Nassau School meewerken. Omdat ds. Griffioen niet beschikbaar is, zal ik de dienst leiden. Paul Boersma.