PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
BIJ DE KERKDIENSTEN

BIJ DE KERKDIENSTEN

Op 19 maart, Zondag Oculi (Psalm 25,15 mijn ogen zijn bestendig op de Heer) verwelkomen wij ds. Aart Mak, voorganger bekend van ‘Kerk Zonder Gren-zen’ uit Bloemendaal. Gelezen zal worden Lucas 11, 14-28 waarin Jezus door de omstanders wordt be-ticht met de duivel onder een hoedje te spelen. Hij drijft met de baas van de demonen, Beëlzebul, een ‘demon’ die in een man was gaan wonen uit.
Zondag Laetare (Jesaja 66, 10 verheug u met Jeruza-lem, gij allen die haar liefhebt) 26 maart, de dag dat de zomertijd begint vieren we Klein Pasen, de vierde zondag in de Veertigdagen. Een bijzondere feestdag omdat Pasen als hoopvol licht al voelbaar aanwezig is in teksten en liederen hoewel we ons midden in de voorbereidingstijd bevinden.
Zondag Judica, (Psalm 43, doe mij recht) 2 april verwelkomen we Wilna Wierenga, pastor in Hille-gom. We kennen haar onder andere van een zeer geslaagd koorproject (MIK project) waaraan zij afgelopen jaar leiding gaf in de Pelgrimskerk en hebben haar dan vandaag als voorganger. De lezing is Johannes 8, 46-59, een heftige woordenwisseling van Jezus met de mensen in de synagoge. Hij werpt de beschuldigingen ver van zich af.
Palmpasen 9 april, luidt de Stille Week in, de acht dagen die intens verbonden zijn met Pasen. Deze octaaf begint met de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem, die op deze dag met name door de kin-deren in de kerk en door alle volwassenen zingend zal worden gevierd, wellicht met echte palmtakjes (buxus).
Hartelijke groet, Bert Griffioen.

terug
 
 

Matinee concert Sloterkerk; Het Stabat Mater van Pergolesi
datum en tijdstip 07-04-2019 om
meer details

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 16-05-2019 om 17.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.