VOCI VIVACI: DICHT(ER) BIJ DE ZIEL OP 30 JUNI 2019

VOCI VIVACI: DICHT(ER) BIJ DE ZIEL OP 30 JUNI 2019
Kamerkoor Voci Vivaci neemt u op 30 juni om 11.45 uur in de Pelgrimskerk graag mee naar de romantiek. Dit is een negentiende-eeuwse muziekstroming waarin zieleroerselen en een verlangen naar vroegere tijden centraal staan.
De componisten uit de romantiek konden als geen ander het verlangen in klank omzetten, of het nu gaat om prachtige vergezichten over groene wouden, over sprookjestaferelen, de midzomernacht, of rivierlandschappen met kasteel Lorelei op een van de oevers van de Rijn. Laat u verrassen door dit utopische programma!

Plaats: Pelgrimskerk, Havikstraat 5, 1171 DW Badhoevedorp.
Entree: gratis, met waarderingcollecte na het concert. Na afloop is er mogelijkheid voor een gezellig drankje (op eigen kosten) en hapje (door koor verzorgd). 
lees meer »
 
HOE "GROEN&GELOVIG" ZIJN WIJ?

Kerk zijn, niet alleen op zondag, maar....IN ACTIE!
HOE "GROEN&GELOVIG" ZIJN WIJ?
Je hoeft niet katholiek te zijn om paus Franciscus sympathiek en wijs te vinden. Hij noemt zich naar Franciscus, de heilige van wie we de sterfdag allemaal kennen: Dierendag. Nee, de paus preekt niet voor de vogels, zoals die middeleeuwse Franciscus, maar hij schreef wel een haarscherpe én hartstochtelijke brief over hoe we omgaan met de natuur. Een vervelende brief is het ook. Want, zegt hij, ook onze gemeente moet zich ecologisch bekeren. ‘Nou nou. Is het echt zo erg?’
lees meer »