5 JULI 2020: DE KERKDEUREN ZIJN WEER OPEN! MET EXTRA MAATREGELEN.

Nadat wij half maart moesten melden dat we met onmiddellijke ingang géén kerkdiensten meer hielden vanwege het coronavirus zijn wij gelukkig, maar vooral ook dankbaar, dat we weer “gewoon” naar de kerk mogen. Velen van ons hebben vast hun leven lang niet meegemaakt dat een kerkgang op zondag onmogelijk was. Dit jaar vierden we (op bijzondere, stille maar indrukwekkende wijze) het feit dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. Enkelen van ons zullen zich nog herinneren dat veel ontzegd werd, mogelijk op sommige plaatsen ook de kerkgang op zondag. Te meer zal het velen pijn hebben gedaan dat juist dít jaar die kerkgang onmogelijk was.

Uit voorzorg en voorzichtigheid zijn ook in ons gebouw diverse maatregelen van kracht om zoveel als mogelijk te voorkomen dat het virus opnieuw de kop op steekt.
We hebben maatregelen getroffen om “eventuele besmetting” te voorkomen. Denk daarbij aan de zo genoemde “social distance” regels: 1,5 meter afstand, vragen over uw gezondheid bij binnenkomst, handen wassen en desinfecteren, geen boeken en zo min mogelijk handgrepen vasthouden, minder beschikbare plaatsen (die u worden aangewezen) en dan vooral…er mag niet worden gezongen!
Allemaal “spelregels” die we niet gewend zijn en waar we liever niets van willen weten. Toch moet het; voor onze eigen veiligheid.
Elders op deze website staan alle afspraken op een rij om een kerkdienst veilig te kunnen bijwonen. Neem die goed door en we vragen u: houd u hieraan! Deze afspraken gelden per 1 juli. Het inlegvel in MEERKONTAKT kunt u bewaren als naslagwerk bij volgende kerkdiensten, maar u kunt deze ook nalezen op deze website.