28-12-1966 – 28-12-2016; LIA EN THEO KOOIJ: 50 JAAR GETROUWD!

De eerste vraag die ik Theo natuurlijk stelde bij zijn 50-jarig huwelijksfeest was: “die datum was zeker om fiscale redenen hè”? En zijn antwoord: “Ja natuurlijk, want dat ging toen toch ook vaak zo”.

Maar niet alleen daarom hoor. Theo kreeg na de Hervormde Kweekschool zijn eerste baan in Middelharnis mét woonruimte en dat was dus een goede aanleiding om (het toch al voorgenomen huwelijk) te vieren.
Nou ja…..woonruimte wel, maar eerst twee maal tijdelijke huisvesting voor de jonggehuwden en pas daarna een eigen woning. Want zó ging dat ook in die tijd.

Na hier een aantal jaren heel plezierig te hebben gewerkt en ook met veel genoegen te hebben gewoond (en veel vrienden te hebben opgedaan) en vooral ook héél veel “schoolmeesters anekdotes” later vertrokken Lia en Theo met inmiddels één kind (zeker op zondag ergens in de kerk gevonden….) naar Vinkeveen voor een nieuwe uitdaging.
Maar de plassen rond Vinkeveen bevielen kennelijk minder goed dan het weidse water rond Middelharnis. Want al na een paar jaar (en nog een kind rijker) verruilden zij Vinkeveen voor Badhoevedorp. Op zich niet zo vreemd, want Theo had zijn stage volbracht op de Oranjeschool hier en vond dat nog steeds een geweldige school. Graag terug dus naar het hen vertrouwde Badhoevedorp.
En dat het hen hier beter beviel dan in Vinkeveen blijkt wel. Zij hebben hier beiden hun werkzame leven voltooid en……wonen hier nog steeds.

Dat laatste is vooral heel prettig voor onze kerkgemeenschap in Badhoevedorp.
Theo (die naar eigen zeggen “bijna tussen het kerkorgel is geboren”) heeft hier inmiddels tientallen jaren het kerkorgel bespeeld, zowel in de Immanuëlkerk als de Pelgrimskerk. En dat als vrijwilliger op professionele wijze. Dat mag wel eens worden gezegd! En inmiddels is hij in het totaal ruim meer dan 60 jaar kerkorganist!
En Lia heeft in al die jaren verscheidene kerkelijke functies vervuld, zoals: coördinator van jeugdclubs, lid van zangkoren, al jarenlang de opsteller van het preekrooster (en dus de persoon die alle preekbeurten moet regelen) en ook al jarenlang de “opmaker” van de schriftelijke liturgieën.

Maar dat zij nog in Badhoevedorp wonen was enkele jaren geleden niet zo vanzelfsprekend.
Theo kreeg verschillende hersenbloedingen en was héél ernstig ziek. De vraag was of hij ooit weer “thuis” zou kunnen wonen. Maar dank zij heel goede revalidatie, maar vooral ook dankzij hun beider positieve instelling, doorzettingsvermogen en tomeloze inzet kon Theo na meer dan een jaar opname weer proberen thuis te gaan wonen. Maar voorwaarde was dat dit absoluut gelijkvloers moest zijn.  En dat kon volgens de woningbouwvereniging niét in Badhoevedorp.
Maar na (opnieuw) veel moeite en inzet lukte het toch om een leuk appartement te krijgen in het dorp.
’t Was wel wennen in hun nieuwe woonruimte, maar……nu willen zij er echt niet meer vandaan.

Al met al dus niet “zomaar” een 50-jarig huwelijksfeest. Het was op 28 december in de Karavanserai (waar zij ook ooit samen hun huwelijksfeest vierden) een écht GOUDEN HUWELIJKSFEEST. En één met ontzettend veel dankbaarheid dat zij dit samen mogen meemaken.

Lia en Theo; nog heel veel gelukkige jaren in ons midden toegewenst.