PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
1E LUSTRUM BERT GRIFFIOEN

Bert ontspannen in de kerk. Nietsvermoedend?!
1E LUSTRUM BERT GRIFFIOEN

Stiekem repeteerden zangers bij leden thuis. Stel dat Bert iets zou horen. Dan zou hij onmiddellijk willen meedoen. Ook Gerard van Viegen, de voorganger van de dienst, nam graag deel aan het complot. In Sloten bleek die zondag een predikant dubbel geboekt, iets wat nooit voorkwam. Excuses en Bert was vrij.

Maar hoe houden we hem thuis en krijgen we hem in de kerk? Will was daarvoor de onmisbare schakel. Het lukte hem Bert te krijgen waar we hem wilden hebben. In zijn overhemd schoof hij aan bij de dienst. Berts geoefend oog zag wel hier en daar iets ongewoons maar hij kreeg geen argwaan.


Na de collecte stapte Lucie Gijzenberg het podium op en zette Bert in helder zonlicht. Noemde hem reisleider en reisgenoot op de weg naar Gods rijk. ‘Het waren vijf goede jaren met hoogte en dieptepunten. We genoten van prachtige uitzichten en Bert leerde ons daarbij zingen en dat tilde ons op. We hopen op een tweede lustrum.’


Het vierstemmig zondagskoor onder leiding van Wilna Wieringa met Jan Boogert aan de piano, zong speciaal voor Bert ‘Kom , God, en schrijf uw eigen naam’, een lied over liefde, trouw en standvastigheid. Behalve zang was er zoet.


Toegewijde baksters zorgden voor lekkers bij de koffie. Een jonge talentvolle pianist begeleidde het samenzijn in de ontmoetingsruimte. De bloemengroep had gezorgd voor een prachtig symbolisch bloemstuk: Bert en Will als witte rozen en de gemeente als een veelkleurig bloemig geheel.

Tijdens de dienst bedankte een ontroerde Bert. Hij had wel aan de zondag vijf jaar geleden gedacht, aan de verhuizing en de bevestiging. ‘ Het voelt goed in Badhoevedorp, vertrouwd, met alle ups en downs. ‘Dit is voor ons allen een historisch moment.’
Inger Albers.

terug
 
 

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP: MEERWENDE
datum en tijdstip 04-05-2019 om 15.00 uur
meer details

DODENHERDENKINGEN IN BADHOEVEDORP BIJ HET MONUMENT
datum en tijdstip 04-05-2019 om 19.45 uur
meer details

REGIONALE ZANGMIDDAG OP ZATERDAG 11 MEI 2019!
datum en tijdstip 11-05-2019 om 14.30 uur
meer details

MATINEE CONCERT SLOTERKERK M.M.V. DAVID SCHLAFFKE
datum en tijdstip 12-05-2019 om 15.00 UUR
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.